Matinals al C.A.T.


 

L’estel petit

Tertúlia de contes i cançons de NADAL

Diumenge 15 de desembre 12 h 

  
L’espectacle a partir del conte de Lluís Maria Panyella, l’espectacle anirà a càrrec d’Ara Va de Bo i molts bons amics que han volgut participar en aquesta Matinal solidària, des de les terres de Mallorca a les del Pirineu, des de Mèxic o Veneçuela, amb gralles i violins, amb tabals i guitarres, han volgut sumar-se a aquesta iniciativa fent allò que millor sabem fer, cantar, explicar contes i fer música.

Han confirmat la seva participació, La Bicicleta, la Família Bellorín, Veus de la Coral Espígol, la colla de Grallers de les Matinals al C.A.T., el Trio de violins inspirats, en Fèlix de Blas, la Klaudia Ambriz, la Família Ventura, en Xavi Díaz i la Marina Romo.

I  tot un munt de joves músics de les escoles de música: EM de Bunyola, a Mallorca, de l’E Folk del Pirineu-Tallers d’Arsèguel i de l’EM Sagrada Família.

I no podrien faltar els consells del Professor Pagès i de la Laura Pérez, per explicar-nos quins pastissos podem preparar a casa, per a aquests Nadals.

L’estel petit és una història plena de música sobre el viatge d’un estel petit per les festes de Nadal. Un recorregut, durant el mes més màgic de l’any, des de Sant Nicolau fins a l’arribada dels Reis d’Orient, tot cantant les nadales més populars de Catalunya, d’arreu de món i de nova creació.

És un espectacle de música, nadales i contes on El petit vailet, La pastora Caterina, Virolet Sant Pere, Jo som un pastoret, el dimoni escuat, el noi de la mare, CagaTió, el negrito fullero, Sant Josep i la Mare de Déu,  desembre congelat, en són els protagonistes.

Veniu i canteu amb nosaltres!, les lletres de les nadales les trobareu a aravadebo.cat.

Diumenge 15 de desembre, se celebra una nova edició de La Marató de TV3, que aquest any està dedicada a les malalties neurodegeneratives, com són el Parkinson, l’Alzheimer, l’Esclerosi Múltiple i ELA - Esclerosi Lateral Amiotròfica. 

Són moltes les activitats que és fan arreu de Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius, s’ha sumat a la iniciativa per recaptar fons.
 
Des del C.A.T. us convidem a participar-hi. Col·labora-hi: la solidaritat no degenera

Espai del Gripau blau cuiner

Per aquest Nadal en Gripau blau ens demana que li preparem rosquilles per a guarnir l’arbre de Nadal i per a regalar als seus amics. Qui sap fer-ne? Us atreviu?

Rosquilles sanes i nutritives. Què bones!!
Apa, animeu-vos a entrar a la cuina. 

Vols participar-hi?
Envia’ns la teva recepta i la publicarem a la nostra secció de rebosteria.
Subscriu-te al web d’aravadebo.cat



Som i ens trobes a

aravadebo.cat  tradicionarius.cat cavallfort.cat  centredelesarts-h.cat embunyola.com



El bolc del C.A.T   El boc Sarrià amb Gràcia    El bloc Escola folk del Pirineu



@Ara_Va_de_Bo   @tradicionarius   @cavallfort   @CNLBarcelona  @EMBunyola





Tertúlia de contes i cançons per a tota la família!

CUCURUMBÉ
Espectacle participatiu per a grans i petits
El preu de l’entrada el decideixes tu! Col·labora-hi!
Tornen les Matinals al C.A.T.
Per aquesta nova temporada al Centre Artesà Tradicionàrius. Des de fa més de 15 anys, el  grup Ara Va de Bo organitza i presenta una proposta musical i artística singular, participativa amb la col·laboració de bons amics músics i de joves formacions musicals que volen estrenar-se a l’escenari del C.A.T. per difondre i promoure la música folk, els contes, i la cultura tradicional i popular d’arreu del món.

Un projecte de grans complicitats pels suports i cooperació d’entitats i organitzacions que han fet seves les inquietuds de les Matinals al C.A.T.

L’espectacle

Cucurumbé, presentat pel grup Ara Va de Bo, ens transporta als aires i ritmes caribenys, comptarem amb la cantautora brasilera Anna Ly, que ens mostra un tast de l’espectacle Tupiniquim para pequeninos, llegendes indígenes del poble Tupí de Brasil sobre la creació del món i la convivència en harmonia amb la natura; amb la Banda de Steel Drums del Centre de les Arts, que amb la percussió metàl·lica ens interpretaran amb ritme trepitant, el tema Els negrets.

Els músics Jordi Roura (veu i guitarra), Klaudia Ambiz (veu i percussio) i Miquel Codinachs (cel·lo), ens descobriran la versió catalana, de la cançó mexicana La negrita Cucurumbé.

Però no acaba aquí, la Laura Pérez ens explicarà, entre d’altres contes, una faula xinesa, La bona llavor.

Taller Obert d’Ornamentació Indígena
A partir de les 11 del matí
Vols aprendre com es guarnien les tribus mil·lenàries del Brasil?

Vine i t’ho explicarem!!
Associació de pares i mares de Brasileirinhos a Catalunya


Aquest any el Festival de Narració Oral de Barcelona, celebra la quarta edició del 19 al 29 d’octubre, hi ha programades més de 52 activitats ben diverses, realitzades per més de 25 artistes d’arreu del món. Consulta la programació a les webs, blocs i xarxes socials.

Som i ens trobes a
aravadebo.cat /tradicionarius.cat/ cavallfort.cat /muntdemots.org
http://tradicionarius.blogspot.com.es/  http://blocs.cpnl.cat/sarriaambgracia/
@Ara_Va_de_Bo /@tradicionarius /@cavallfort /@CNLBarcelona/@muntdemots










Si necessiteu més informació o material gràfic no deixeu de contactar:
Sara Peralta  – sara.peraltagaruz@gmail.com
Andrea Moliner – 680.30.42.48 – comunicacio@tradicionarius.cat – www.tradicionarius.cat



Diumenge 20 d'octubre, 12 h  

TERTÚLIA DE CONTES I CANÇONS AL C.A.T.
 

A les 12 h Espectacle Tertúlia de contes i cançons al C.A.T.
A les 11 h Taller d’ornamentació indígena a càrrec de l’Associação de Pais de Brasilerinhos da Catalúnia
 
Matinals al C.A.T. per a tota la família. Entrada lliure amb taquilla inversa. Participa-hi!

Presentat pel grup  Ara Va de Bo, a la tertúlia del Munt de Mots, la cantautora brasilera Anna Ly, ens mostra un tast de l’espectacle Tupiniquim para pequeninos, llegendes indígenes del poble Tupí del Brasil, sobre la creació del món i la convivència en harmonia amb la natura; la Banda de steel drums del Centre de les Arts ens interpreten els sons més rítmics i trepidants del Carib i la companyia d’uns bons amics músics i narradors de contes amb les seves sorprenents propostes.


Activitat organitzada per Ara Va de Bo, amb la col·laboració de Centre Artesà Tradicionàrius, Cavall Fort - Tatano, Consorci per a la Normalització Lingüística de Gràcia-Sant Gervasi, Centre de les Arts de L’Hospitalet i amb el suport del Consulat de Brasil a Barcelona.






Diumenge 12 de maig, 12 h
Entre la flaire de l'espígol i el romaní 

Aquesta Matinal està dedicada a l'escriptora i bibliotecària Joana Raspall, amb motiu del centenari del seu naixement.

Una trobada d’un munt d’amics que volen recordar amb les seves melodies i les seves veus la flaire harmoniosa, sensible i feliç de la Joana, tot dedicant-li aquesta matinal.

Amb els seus poemaris hem descobert el gust per la poesia, la formació de la sensibilitat, l’aprenentatge fent escaleta, el desenvolupament de la intel·ligència emocional, en aquesta Matinal trobareu molt de tot això, us proposem un taller de construcció de poemes instantanis, descobrireu els bonsais de paper d’en Joaquim Carbó, una mostra de piulades poètiques, el conte El xarop de la vida, un duel musical al contrapunteo frutal, els jocs poètics de l’August de Rapsòdia, un tast de poemes musicats de la Joana Raspall, i això només per començar!

Acompanya'ns i segur que t'encantarà.

Escaleta de versos Joana Raspall, graó a graó

L’exposició s’atura per unes hores al C.A.T., en la seva itinerància per Catalunya

L’exposició recull els diferents episodis de la vida de la poetessa a través de fotografies i fragments dels seus versos. Aquesta mostra s’estructura en sis apartats: infantesa, la feina com a bibliotecària, la vocació d’escriptora, les primeres obres per a infants, la poesia i, per últim, els 100 anys que la Joana Raspall complirà el proper 1 de juliol de 2013.

Amb motiu del centenari del naixement de Joana Raspall, el ClijCAT presenta aquesta exposició adreçada al públic familiar, que abastarà les obres que ha escrit per a infants. El material proposat brinda l’ocasió de conèixer més de prop l’autora i admirar la naturalitat i riquesa verbal dels seus poemes.

Joana Raspall i Juanola és una de les primeres autores que escriu poesies per a infants en català.

Només és podrà visitar aquest diumenge 12 de maig, no te la pots perdre!!!
 

Preus: adults 5 €, nens de 3 a 12 anys i Amics del C.A.T. 3 €, menors de 3 anys gratuït
20 % de descompte amb els carnets de Cavall Fort, Bibliotques de Barcelona i el Consorci de Normalització lingüística.


Consulteu promocions per a diferents col·lectius a sara.peraltagaruz@gmail.com

Quina por! 

FESTA FINAL de les MATINALS 2013. T’ho perdràs?

Hi ha contes que et fan tremolar?, hi ha músiques que et neguitegen?, et fan fàstic alguns animals?, hi ha cavallers despietats?, hi ha sorolls esgarrifosos?, trobes que hi han imatges d’éssers que són terribles? Uf tinc por, què faig?

Espectacle de contes i cançons relacionades amb tots els aspectes de la por i dels éssers fantàstics; un munt de relats dels personatges i situacions que ens atemoreixen. Els Ara va de Bo han convidat a grans experts en contes i cançons de por, comptarem amb La Bicicleta amb el conte de La bruixa i la por, les cançons de microbis terribles d’Isabela Méndez, El espanto de Veneçuela amb Cecília Bellorín, en Fèlix de Blas i la tuba que trona, la formació de clarinets i oboè de la Família ventura, el clarinet de l’Eduard Casals, la colla del Taller de gralla del C.A.T. i molts més convidats.
 

Les receptes del professor Pagès

En aquesta matinal provarem les Magdalenes Gerard, una proposta d’un jove amic cuiner, que ens va escriure i es va recomanar aquesta recepta per fer i menjar un dia de festa.
Troba la recepta de les Magdalenes Gerard al bloc d’Ara Va de Bo

Comparteix amb nosaltres les teves receptes, escriu-nos i et regalarem dues invitacions per un espectacle d’Ara Va de Bo (una per a un adult i una altre per a un nen de 12 a 4 anys).
 

La rondalla de la tenora i el flabiol

Les Matinals del C.A.T. són una sorpresa, una descoberta!

Aquesta setmana Road movie d’uns instruments catalans pel món de la música i la geografia d’Europa i Amèrica a la cerca de nous sons i instruments.Un recorregut per les músiques d’arreu del món que ens faran  cantar i ballar! 

Dos amics que viuen a un poble i toquen la tenora i el flabiol no s’avenen tocant junts i se’n van a córrer món per fer amics.  Al cap d’un any hi tornen, s’expliquen les experiències i acaben formant una gran orquestra; ara sí, ben avinguda. Si acompanyem a Jesús Ventura i el seu flabiol i a Jordi Guixé i la seva tenora, en aquest viatge de nord a sud, ens presentaran als amics músics que es troben arreu, com l’acordió diatònic de la Clara Ribatallada, les maraques de la Cecília Bellorín, la guitarra elèctrica d’en Jordi Roura, la tarota de la Griselda Ballester, el clarinet d’en Sergi Ventura, l’oboè de la Mireia Ventura o el violí de l’Anaís Falcó. I coneixerem  un munt de nois i noies que els hi agrada cantar i tocar junts, comptarem amb  els alumnes de l’Orquestra de violins de l’Escola de Música - Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat, els joves músics del Taller de violí del C.A.T. i la colla del Taller de gralla del C.A.T.

Les receptes del professor Pagès
Què us sembla fer una gran orquestra amb galetes de xocolata? Que bé que sona!En aquesta matinal us proposem fer instruments de xocolata! Nosaltres portarem tenores de xocolata i postres de músic

Anima’t, fes l’instrument que més t’agradi i porta’l al C.A.T.
Troba les receptes del professor Pagès al bloc d’Ara Va de Bo

Si vols compartir amb tots nosaltres les teves receptes, ens fas arribar una nota, una foto o un vídeo, ho penjarem al bloc del C.A.T. i et regalem dues invitacions per assistir a les Matinals del C.A.T. (una per a un adult i una altre per a un nen de 12 a 4 anys)



Flors i violes i roma  

Diumenge 17 de febrer a les 12 h al C.A.T.  

Com si fos una Fira de Sant Ponç, fem protagonistes les herbes remeieres, la mel, els dolços, les fruites en almívar i els productes confitats, les flors oloroses i també les melmelades i els perfums on la música i la poesia estan ben harmonitzades.

Viu la música i poesia al C.A.T. 

Participeu en la construcció de poemes instantanis  amb la Maria Josep Hernández de La Bicicleta, descobriu què són els bonsais de paper d’en Joaquim Carbó -molts d’ells publicats a la revista Cavall Fort- gaudiu del so de la viola de roda d’en Miquel Codinachs, -una veritable màquina de cosir notes-, escolteu el contrapunteo frutal de la Cecília Bellorín, les piulades poètiques de la Isabela Méndez, els jocs poètics de l’August de Rapsòdia, la versió catalana de la Canción del jardinero de la Maria Elena Wash amb en Rubén Martínez Santana.

I... no podien faltar l’acompanyament dels instruments de vent de la Família Ventura, en Jesús, en Sergi i la Mireia.

Però encara hi ha molt més, els alumnes de l’escola Pau Vila de l’Hospitalet que comencen a fer música a l’Escola de Música - Centre de les Arts que li cantaran a Sant Ponç, des de les muntanyes ens arribaran els sons més harmoniosos dels violins de Lles de l’Escola Folk del Pirineu i si la paraula és música, també és llengua, els alumnes de català del Consorci de Normalització Lingüística de Gràcia, ens recordaran els versos més melòdics dels nostres poetes, Miquel Martí Pol, Joan Maragall i Salvador Espriu. 

No us ho podeu perdre!!!

Per Sant Ponç surten al carrer els dolços, les fruites en almívar, les flors oloroses, els productes confitats, les herbes remeieres, nosaltres ens hem avançat alguns mesos i us proposem fer MELMELADES, SUCS I INFUSIONS, vet aquí les receptes del professor Pagès

Segueix-nos a 
@tradicionarius
@Ara_Va_De_Bo 

@mendezisabela      
#MatinalsCAT


Les Matinals al C.A.T. al programa Catakrac de BTV

El programa Catakrac de BTV va venir a fer un reportatge de la primera sessió de les Matinals al C.A.T.! Aquí us deixem l'enllaç perquè el veieu i us animeu a venir a totes les notres sessions!

 http://www.btv.cat/alacarta/catakrac/22890/

 

Viatge al país de Reciclàndia!

Diumenge 3 de febrer a les 12 h 

En aquesta sessió coneixerem en Fèlix de Blas, l'ecoluthier de Doremifasoland, un país on no existeixen els instruments musicals i la gent canta i balla amb els instruments que inventa i construeix, a partir de deixalles, brossa i objectes de la cuina. Així podrem cantar un blues amb la caixatarra, escoltar el orgue de gots, la trompeta d'embut, la regadora i el tamborí, el paellòfon, el llauní, el palangaix i el bidòfon. Amb la col·laboració del públic, interpretarà el famós tema  oda a la cuina catalana en sol menor. I moltes altres sorpreses ...

A més a més hi participaran Ara Va de Bo i uns bons amics músics i narradors de contes com La Bicicleta, La família Ventura -en Sergi i la Mireia- la narradora i cantant veneçolana Cecília Bellorín i alguns dels alumnes del Taller de gralla del C.A.T.

En aquesta ocasió, el nostre ecocuiner el professor Pagès ens explica com fer galetes sostenibles, perquè a la cuina no es llança res tot s’aprofita! 






Nosaltres hem triat arròs inflat, flocs de cereals i xocolata,i vosaltres què trobeu per al rebost?
Feu clic aquí per veure la recepta de les galetes reciclades!


Entreu al web aravadebo.cat i hi trobareu les cançons de la sessió per poder-les preparar i dimenge les cantarem tots junts!

Diumenge 20 de gener a les 12 h 
La Cantata del drac de foc i fum

L'enllaç de la primera Matinal!



Matinals al C.A.T.

Tota la informació de les Matinals al C.A.T. dins del Tradicionàrius la trobareu aquí! De moment us deixem un petit tast de totes les sessions que hi ha previstes, però mica en mica us anirem informant i donant més detalls de cada sessió! Us hi esperem a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada