dimecres, 29 de setembre del 2010

V CIRCUIT FOLC!


Cada cop es fa més evident que la tradició musical del nostre país és un gran armari on tothom pot trobar-hi una peça de roba feta a mida. Aquesta tardor, la cinquena edició del CIRCUIT FOLC circularà per teatres, sales i cafès de diferents poblacions. Hi haurà sis propostes artístiques amb arrels comunes, però absolutament diferenciades entre sí. Hi sonaran músiques originals i amb denominació d’origen. Quan al capdamunt del cartell del cicle hi ha els cognoms Belda i Arnella, els afeccionats al folk ja saben què hi trobaran: cultura i diversió, compromís i faràndula, seny i rauxa.

El 22 d’octubre al C.A.T., la col·laboració entre el combatiu acordionista Carles Belda i l’insigne romancer Jaume Arnella, que han preparat per primer cop un espectacle conjunt per a l’ocasió, donarà pas a un seguit de concerts que, des de l’octubre i fins el desembre, dibuixaran arreu del territori el panorama de l’actual música d’arrel. La refinada reproposta del cant valencià a la gola de Carles Dénia; les cançons pop-folk del bandautor Sanjosex, amb el paisatge empordanès com a fonament; les cançons de tradició oral dels Països Catalans treballades, interioritzades i reformulades pel quartet Amansalva, guanyador del concurs SONS; les mateixes cançons, però ara situades en el camp de la improvisació i del jazz manouche, a les mans d’un altre quartet transversal, Folkincats, i el ball folk, jove, immediat, càlid i ben arrelat, del trio de l’Anoia i el Vallès Trilla.

Sis propostes pensades perquè, ara que arriba el fred i els concerts a la fresca s’allunyen, la música en viu no s’aturi!

No us els perdeu!
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada