dimecres, 1 de juny del 2011

Cançons de dingú

Un nou cicle de concerts pop amb arrel tradicional en què actuaran Sanjosex, El Petit de Cal Eril, Oliva Trencada i Esperit!

Cançons d’ahir, d’avui i de sempre. Cançons que, com que són de tots, no són de ningú. O de “dingú”, com es diria popularment a molts racons del territori. Tots hem begut d’aquesta aigua que, misteriosament, corre pel nostre subsòl des de temps immemorials, una font que no s’eixuga mai. I que es troba al subconscient de molts dels artistes que, avui, lideren creativament la nostra escena musical.

Amb “Cançons de dingú” neix un cicle en què aquests artistes vinculats a la nova escena independent s’aproximaran a cançons d’ahir, d’avui i de sempre. Es tracta d’un cicle amb personalitat pròpia que neix de la col•laboració entre el Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) i el segell musical Bankrobber. En aquesta primera edició hi participaran Sanjosex, El Petit de Cal Eril, Oliva Trencada i Esperit.

La peculiaritat del cicle “Cançons de dingú” és que els artistes participants integren en el seu repertori algunes referències al cançoner tradicional, posant-hi especial èmfasi. D’aquesta manera, es posa de manifest la relació umbilical entre la música popular del nostre país amb els registres més actuals i contemporanis de l’escena pop.

El Petit de Cal Eril

Divendres 3 de juny a les 22 h al C.A.T.
Preu anticipada: 10 €
Preu taquilla: 12 €
Amics del C.A.T. 20 % de descompte
Entrades a atrapalo.com

Per respondre grans preguntes n’hi ha prou, a vegades, amb una cançó. Amb un sentit gairebé religiós, El Petit de Cal Eril furga el moll de l’os de les emocions més íntimament humanes i se’n surt amb l’equilibri just de nostàlgia i optimisme, de serenitat i d’esperança. El seu nou disc, “Vol i dol”, combina esperit folk, gotes de psicodèlia i sobretot un segell propi, potser per l’optimisme rural, l’olor de xiclet i el siroll de tractors d'aquesta Segarra on va néixer Joan Pons, veu i ànima del grup. Completen la formació David Paco (baix), Lluís Rueda (sirolls) i Càndid Coll (bateria).

Malgrat ser una proposta musical ben enclavada en l’actualitat, El Petit de Cal Eril té forts lligams amb la cançó tradicional. Un bon exemple són dues cançons com “La Caterineta per la Mercè” i “Ton pare”, relectures de tonades clàssics que tots hem cantat mil vegades i ell va recuperar en el seu primer disc. El Petit de Cal Eril els dóna la volta i les converteix en cançons noves, sempre amb tendresa però carregant-les de nous matisos.




www.myspace.com/elpetitdecaleril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada