dijous, 3 de maig del 2012

Möek presenta "Històries mínimes"


Divendres 11 de maig • 22 h • C.A.T. • Taquilla 10 € • Atrápalo 8 € • Amics del C.A.T. 5€

Möek és la nova formació barcelonina que signa Manolo López, contrabaixista i multiïnstrumentista de dilatada trajectòria que descobrim ara com a compositor amb un sorprenent primer treball en solitari que du per títol Històries Mínimes.

La seva eclèctica carrera com a contrabaixista i arranjador per reconeguts artistes i formacions d’arreu del món el fa posseïdor d’una gran riquesa de recursos musicals a l’hora de crear el seu propi repertori. Com en un llarg viatge pels racons de la Mediterrània, ha aprofundit en la música sefardita, berber, turca, búlgara, algeriana o catalana, des de les arrels a la contemporaneïtat, de la mà de les nombroses formacions de les quals ha estat membre: Aman Aman, Mara Aranda & Solatge, Taima Tesao, l’Orkestina, Peter Kowald, Butch Morris, Agustí Fernández, Mediterrasian Enssemble, Eybec, Neila Benbey o Els Comediants.

Amb la llibertat que li confereix disposar d’aquesta àmplia paleta de colors i ritmes, Manolo López inventa Möek per parlar-nos amb veu pròpia del seu viatge i ho aconsegueix. La seva música és evocadora i estimulant, converteix l’oient en viatger també tot seguint les filigranes i les riques variacions que ens proposa en cada cançó.

Manolo López: contrabaix, música en temes propis, arranjaments en temes tradicionals.
Elena Martinell: veu
Jesús Luna: guitarra, tambura.
Roser Monforte: flautes, cors. Lletres en temes propis
Pepe Luna: ud, ney.
Eloi López: bateria, percussions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada