dilluns, 17 de gener del 2011

Cocnerts de la setmana del Tradicionàrius!



Aquesta setmana, el Tradicionàrius us proposa concerts, balls i Matinals per als més petits! Aquí teniu tota la informació necessària! No us ho perdeu!

Divendres 21 de gener

Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil al Bandautors, en concert
Hora: 21.30 h
Lloc: Palau de la música

Preu: 18 € • Amics del C.A.T. 15% de descompte


Dins el cicle Bandautors, el Palau de la Música ofereix l’inèdit espectacle de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”. Pep Gimeno ha publicat dos discos, Si em pose a cantar cançons (Temps Record, 2006) i Te’n cantaré més de mil (Temps Record, 2009), dels quals s'ha
n venut milers de còpies. La presentació del segon treball al teatre Principal de Xàtiva es va omplir dos dies en un emocionant espectacle d’avis i joves vibrant amb les cançons de la tradició oral. Miquel Gil estrena un nou repertori íntim, de creació pròpia, per mostrar els fruits del conreu. Poesia, codi tradicional i curiositat, dreceres d’anada i tornada a cavall de la rumba i l’havanera, per fer allò que et demana el cor. Cantar per fandangos o per marcianes. Junts ofereixen per primera vegada, al cicle Bandautors, un recital en què al llarg la vesprà han promès sorprendre’ns amb l’aparició d’artistes convidats.

Ra
scanya al C.A.T., ball
Hora: 23 h

Lloc: C.A.T.
Preu: 5 €


Per seguir amb la nit valenciana, al C.A.T. podrem gaudir d’un grup format a les mateixes terres, els Rascanya.


Rascanya és una formació nascuda la primavera del 2007, disposada a fer conviure els cants i els balls de la música tradicional valenciana amb músiques i balls característics dels concerts de música folk i de la Mediterrània. Rascanya posen especial atenció en les melodies tradicionals i populars, melodies mig oblidades que juntament amb altres de creació pròpia creen una atmosfera idònia per a la distensió i el ball. El seu so característic valencià
i mediterrani es fa palès gràcies a instruments com la dolçaina, el guitarró, el llaüt, el tabal..., la veu, que cerca transmetre sentiment, emoció, a ple pulmó, i els balls, que tenen una arrel tradicional i l’objectiu principal de divertir qui els practica, independentment del seu nivell de ball. Com a valencians i habitants de la Mediterrània, toquen amb una bona dosi d’espontaneïtat i improvisació, la qual cosa aplicada a la nostra música i al ball crea un clima de confiança i harmonia que aboca músics i públic a gaudir de ple de l’espectacle.




Diumenge 23 de gener de 2011


Matinals Infantils Folk
Hora: 12 h
Lloc: C.A.T.
Preu: 5 € • Nens de 4 a 12 anys: 3 € Menors de 3 anys gratuït

Ara Va de Bo –que el 2011 compleix 40 anys– organitza les Matinals com a grup resident, i té com a convidat en totes les sessions el grup La Bicicleta. A les sessions hi participaran l’ecolutier Fèlix de Blas, la cantant veneçolana Cecilia Bellorín, el guitarrista de blues Amadeu Casas, la Família Ventura i August de Rapsòdia.

Aquest diumenge ens presenten l’espectacle dels personatges fantàstics amb contes i cançons com el Gegant Virolat.

Personatges fantàstics

El Gegant Virolat ha de resoldre els conflictes dels animals que viuen al seu bosc amb fórmules màgiques. Una àvia de Noruega que, de sobte i sense saber perquè, es fa petita com una cullereta, ha de fer les feines de casa com si res no hagués passat. El Papus que fa por, el Gegant del Pi que balla pel camí, follets que viuen a les muntanyes, bestioles i bestiasses del nostre país i d’arreu vindran a visitar-nos acompanyats d’Ara Va de Bo, La Bicicleta, la Família Ventura i els nens i nenes de Coloraines de l’Orfeó Gracienc.




Cobla Marinada, en concert

Presenta La música de Nino Rota sota la direcció d’Esteve Molero
Hora: 19 h

Lloc: C.A.T.

Preu: 7 € • Jubilats i estudiants 5 € • Amics del C.A.T. i Amics dels Concerts gratuït


L’any 2011 s’esdevé el centenari del naixement d’un dels compositors més populars del segle xx, l’ita¬lià Nino Rota. Malgrat haver escrit òperes, simfonies, ballets, concerts per a diversos instruments, música de cambra i obres corals, Rota es va fer mundialment famós com a compositor de bandes sonores per a pel·lícules. Les melodies de les seves bandes sonores han traspassat l’àmbit estricte de la música cinematogràfica i s’han instal·lat en la memòria musical de la gent, com si haguessin existit de tota la vida. El tema d’amor de la pel·lícula Romeu i Julieta (Franco Zeffirelli, 1968), les melodies de la trilogia d’El Padrí (Francis Ford Coppola, 1972, 1974 i 1990) i el pasdoble d’Amarcord (Federico Fellini, 1973) en són bons exemples.
Aquesta popularitat, sumada al caràcter de les seves melodies, és el que ha portat la Cobla Marinada a adaptar la música de Nino Rota per al conjunt instrumental català. La cobla casa perfectament amb l’univers sonor del compositor italià, sobretot amb les melodies que el músic va escriure per al cineas¬ta Federico Fellini. El caràcter agredolç de les seves melodies funcionen perfectament si s’adapten per a tenora i tible. D’altra banda, els patrons rítmics de les danses escrites per Rota tenen una semblança sorprenent amb el repertori habitual dels ballables per a cobla. Fins i tot en l’aspecte sonor, la cobla s’acosta molt a les bandes d’instruments de vent utilitzades a les seves pel·lícules.

Més informació a www.tradicionarius.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada