dilluns, 10 de gener del 2011

Torna el Festival Tradicionàrius!


24a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius

CITA AMB EL MILLOR DEL FOLK DE CASA I DE FORA

El proper 14 de gener de 2011 engega l’edició número 24 del Festival Tradicionàrius amb els veterans Ministrers de la Vila Nova, que ja fa més de quinze anys que anuncien a tothom que un altre cicle de música folk s’apropa; seguit d’un nou espectacle conjunt entre La Mata de Jonc, Jordi Molina i Enric Canada, Cants a Tenora, i de la presentació de l’últim treball dels Trilla, Folk sense clofolla. Fins el 15 d’abril, podreu gaudir de més de 40 concerts i diverses activitats al C.A.T. i a d’altres escenaris d’arreu.



Com cada any, molts dels grups i artistes convidats presenten els seus darrers treballs com La Carrau, Txala, Caliu, Celtas Cortos, El Pont d’Arcalís, La Musgaña, Kaj Tiel Plu, Olga y los Ministriles, Eduard Iniesta, Bruel i La PortàtilFM, entre d’altres. I alguns ens presenten nous espectacles com Oda al folklore de Tarannà i Agustí Fernández, Cançons de bandolers i molt mala gent de Refree i Maria Rodés, o Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i molts altres convidats.



En el marc internacional i estatal aquest any també tenim propostes ben llunyanes com els Balkan Alien Sound d’Irlanda; els Calamus d’Itàlia, en col•laboració amb el Festival LaMarca Eurofolk; els Accordzeâm, de França, dins el Folkestoltes – Tradicionàrius a Salt; Patric d’Occitània; Claudio Gabriel Sanna de L’Alguer; Guillaume López de França en coproducció amb el Festival BarnaSants; Alasdair Fraser & Natalie Haas, d’Escòcia i d’Estats Units, dins el Violinàrius; Absynthe de França, en col•laboració amb l’associació l’Ull i l’Ai, i Andrea Piccioni d’Itàlia, en col•laboració amb l’Aula de Música Tradicional i Popular. I n’hi ha que no venen de terres tan llunyanes com La Musgaña de Castella, els Milladoiro de Galícia i els Celtas Cortos de Valladolid a l’Auditori de Barcelona, o Olga y los Ministriles d’Aragó, entre d’altres. Enguany, també col•laborem amb el Cicle Bandautors del Palau de la Música amb un concert de Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil.



No hi podia faltar, com ja fa molts anys, el Cap de setmana de les Illes, el 27, 28 i 29 de gener. Els Foguerons de Sant Antoni es traslladen a Gràcia durant 3 dies acompanyat de l’exposició Joves artistes de les Illes Balears Interpreten Chopin, d’un tast gastronòmic presentat per Pere Tapias, dels concerts de Caliu i els Xeremiers de Sóller i dels foguerons a les diverses places de Gràcia, a més a més de moltes altres activitats previstes arreu del barri.

El cap de setmana monogràfic anirà adreçat al violí i durà per títol El Violinàrius. Durant dos dies els violinistes podran gaudir de tallers, xerrades, mostres d’instruments i concerts ben variats, d’aquí i d’allà, de la mà de grups com Bruel, la Criatura Verda i Les Violiles i de dos grans músics escocesos Alasdair Fraser & Natalie Haas.



Tampoc podien fallar a la cita anual el cicle dels Folk als Mercats amb grups com els Ministrers del Sabre, els Xeremiers de Mallorca o les VOPB; ni el de les Matinals Infantils Folk dedicades cada dia a un tema concret com els viatges arreu del món, el bestiari o els personatges fantàstics, conduïdes pel grup que celebra els seus quaranta anys, Ara Va de Bo, i pels veterans La Bicicleta, juntament amb altres convidats joves de les comunitats polonesa, amazinga, brasilera...



Per tancar el festival gaudirem de les Colles de Cultura de Gràcia, de la presentació del vuitè disc d’El Pont d’Arcalís Foc al Tibunal i dels guanyadors del III concurs SONS de la Mediterrània, Tazzuff, el 15 d’abril a partir de les 22 h al C.A.T.!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada