dimecres, 21 de setembre del 2011

Els Ministrils del Camí Ral assagen al C.A.T.

Des del 1991, els Ministrils del Camí Ral acompanyen el seguici inaugural de figures i bestiari de Barcelona, que juntament amb el pregó, donen el tret de sortida a les festes de la Mercè. L’agrupació, formada per molts músics amb instruments tradicionals com la gralla, la tarota, el flabiol, el sac de gemecs, el fiscorn, la tuba, la caixa i el tabal, es reuneix exclusivament el mes de setembre per representar el Toc d’Inici. Aquí teniu una petita mostra de l'assaig que van fer el passat 19 de setembre al C.A.T. I aquest vespre, a partir de les 19.45 h els podreu seguir i sentir el des del Palau de la Virreina (la Rambla) fins a la Plaça Sant Jaume, on tindrà lloc el concert i el ball de comparses.










dimarts, 20 de setembre del 2011

Inauguració de l'exposició " Sense títol"

Sense títol 1930-2011
Inauguració de l’exposició el 21 de setembre de 2011 a les 21 h al C.A.T.

Comença el curs i la gent del C.A.T. anem traient tot el que trobem a les golfes per vestir les parets que us donen la benvinguda un curs més.

Enguany hem trobat uns cartells de concerts, concurs de pentinats, balls selectes, balls de gala, balls infernals... que feien festa amb les caràtules dels primers 4 LP i els següents 19 CD dels Tradicionàrius, mentre en un racó s’ho miraven amb posat melangiós i amb certa parsimònia els 80 butlletins que ha editat l’Artesà.

Han passat molts anys des del tango gaucho i la simpàtica estilista del Casino Artesà fins als Tradicionàrius i de ben segur que han passat més coses del que veiem i sabem, però avui volem recordar allò que ens lliga en aquest espai: la dansa i la música tradicional.

1930-2011 són els anys que uneixen aquesta petita mostra i entre mig: una república, una guerra civil, una forta dictadura, una feble democràcia, la vella Europa, el canvi de moneda, les noves tecnologies, la globalització, la crisi, la indignació... però també l’esperança, la solidaritat, la reflexió, el debat, la música, la dansa, la literatura i l’art que ho transcendeix tot.

Moltes mirades, preocupacions, complicitats i somriures són darrera d’aquests marcs. Molt treball i moltes reunions per pensar què farem, què programarem, què escriurem, què presentarem... perquè la penya ho passi bé i conegui nous sons, noves músiques i noves danses.

Que tingueu un bon curs!

Lola Capdevila
Gràcia, tardor de 2011


L’equip d’exposicions del C.A.T: Lola, Juli, Pitu, Andrea i Cristina


dimecres, 14 de setembre del 2011

Mor Ia Clua, component del grup Dos + Un, als 60 anys

Ahir, dimarts 13 de setembre, va morir el músic i cantant Ia Clua. Des del C.A.T., Centre Artesà Tradicionàrius, volem transmetre el nostre més sentit condol a familiars i amics. Clua ens deixa un llegat de creació musical pop i folk amb grups com Dos + un, amb el qual va editar 5 EP, Ia-Batiste i Moto Clua. La seva feina en el camp del pop-folk va ser essencial perquè ara altres grups joves hi segueixin treballant.


Volem informar-vos que l'enterrament de Josep Maria Clua (14 d'agost de 1951 - 13 de setembre de 2011, Barcelona) serà aquest dijous 15 de setembre a les 13.30 h a l'Oratori de Sant Gervasi de Barcelona.

Ens acomiadem, doncs, d’un gran músic i amic.
La Junta del C.A.T.


divendres, 9 de setembre del 2011

Dinatatak al C.A.T.

Presenta els nous temes del seu proper disc

Dijous 27 d’octubre a les 21 h
Preu: 8 € Amics del C.A.T. 5 €

Dinatatak fusiona ritmes, estils i llenguatges. Juga amb ritmes de flamenc, de swing, de jazz o d’afro sense ser res de tot això, sinó només Dinatatak. Hi ha una guitarra que s’insinua ; un baix polifacètic que s’afegeix cantant amb la guitarra o unint-se a la caixa i al berimbau. La seva música balla claqué, i amb això aferma la percussió , obrint visions sobre els móns que va pintant. La música de Dinatatak balla claqué, amb això reafirma la percussió i obre visions sobre els móns que va pintant. Dinatatak experimenta, mescla, crea i s’aïlla per sentir-se lliure de néixer en llocs inesperats i a primera vista inadequats. Dinatatak ens presenta nous temes que configuraran el seu segon disc en procés de creació.

Corentin Sauvetre: percussió
Cateriangela Fadda: guitarra
Sergio Veliz: berimbau
Ivan Bouchain: dansa
Vanessa Bissiri: dansa
Erkki Nyiund: baix elèctric

Festival CaliCanto + CaliCuento

El Festival d'intercanvi cultural entre Colòmbia i Barcelona, CaliCanto + CaliCuento, celebra la seva quarta edició a l'auditori del C.A.T.

Aquesta iniciativa neix de l'interès de realitzar una difusió d'artistes locals entre dues ciutats que, per situacions vinculades a processos de migració de les últimes dècades, ara per ara podrien fàcilment denominar ciutats germanes: Cali (Colòmbia) i Barcelona (Espanya). Per això es proposa organitzar cada any presentacions internacionals amb els seus més destacats artistes de la música, la dansa, el cant, la literatura, el teatre, el cinema i la pintura. Busquen, per mitjà d'aquest esdeveniment, crear espais perquè els artistes puguin mostrar el seu treball en l'àmbit internacional i d'aquesta manera intercanviar experiències, conèixer promotors i editors d'altres països que es puguin interessar pel talent dels nostres artistes, propiciar un intercanvi artístic que permeti donar a conèixer aquests talents i així mateix estrènyer llaços d'amistat que enriqueixin la integració entre cultures.

Enguany, MomentosBCN barregen tres disciplines, la pintura amb César Biojó, la dansa amb Daniel Fetecua i el cant amb Olumbé i tenen al Perú com a país convidat en el cant.

Yannis Papaioannou presenta el seu darrer projecte "Kalimera, Kalinijta"

El proper dijous 13 d'octubre a les 21 h del vespre, Yannis Papaioannou, com a director musical, presenta el seu nou projecte de música i dansa gregues amb la companyia de dansa kalimera, Kalinijta

Kalimera, Kalinijta


La imatge d’Anthony Quinn a la pel∙lícula Zorba el Grec ballant el sirtaki amb aquell desbordament d’energia vital ha esdevingut amb el temps una imatge universal per a la cultura grega que ha ajudat a difondre aquesta dansa tradicional per tot el món. Amb l’esperit de donar a conèixer i de mostrar la música i la dansa tradicionals de Grècia, la companyia de recent creació KALIMERA, KALINIJTA ens presenta un espectacle que segueix un recorregut pels estils més representatius de tot el territorio grec, combinant diversió i pedagogia per a ensenyar‐nos a ballar el sirtaki. KALIMERA, KALINIJTA està integrada per 4 músics i 4 ballarins.

Formació
MÚSICS
Yannis Papaioannou direcció artística, llaüt, buzuki, baglama, veu
Aniol López darbouka, percussions
Ando Maouridian clarinet
Vaggelis guitarra i veu

BALLARINS
Susana Papazahariou
Periklis Papageorgiou
Aggeliki Hatzianesti
Marios Sideris