dilluns, 12 de març del 2012

Concert suma, ball i taller de violí

Dijous 15 de març – 21.30 h – C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €

Ernest Crusats (La iaia) + Jaume Arnella


Jaume Arnella és model i font d’inspiració per a més d’un dels joves artistes Indies. De ben segur que les seves maneres, l’actitud i la forma d’interpretar les seves cançons —clàssics de la música popular catalana —són molt similars a la d’aquests nois i noies, però amb més anys a la motxilla. A l’altra banda l’Ernest Crusats, quaranta anys més jove, desenvolupa amb el seu grup —La iaia —un estil acústic perfectament assimilable al repertori del Jaume i que no hauria resultat pas estrany en aquell temps a la gent del Grup de Folk, per exemple.


Divendres 16 de març a les 22 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €

Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Québec - Presenten el seu últim disc Petit grain d’or


Québec ens sorprèn de nou amb la magnitud de la seva escena neo-folk i tradicional contemporània. Nicolas Pellerin et Les Grands Hurleurs en són els seus representants més guardonats al 2010, després d’haver rebut pel seu primer disc el premi Félix (ADISQ, Québec) al millor àlbum de música folk i tradicional. Amb més de 200 actuacions ofertes en el decurs dels darrers dos anys de gira per Quebec, Estats Units, Canadà i Europa, el grup ens visita per presentar el seu nou disc, Petit grain d’or. Nicolas Pellerin, Simon Lepage i Simon Marion, vocalistes i multi-instrumentistes àvids de repertoris originals i d’arranjaments enginyosos, són ja un referent entre els grups més renovadors del folk quebequès i en aquest nou disc apunten encara més alt i lluny en l’horitzó musical d’arrel obrint les portes de bat a bat a la multiculturalitat, amb arranjaments de temes d’arreu del món, sonoritats africanes o composicions pròpies tocades de jazz o clàssica.

Música de Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs




YACINE & THE ORIENTAL GROOVE - Guanyadors del premi Fira Música al Carrer de Vilaseca

Yacine & The Oriental Groove és el nou projecte de Yacine Belahcene (Detotarrel, Nour, Cheb Balowski) que va néixer amb la voluntat d'interpretar i reinterpretar temes clàssics magrebins i orientals i sobretot, cançons que formen part de la trajectòria personal de l’artista Yacine Belahcene, amb un compromís compartit entre la cultura catalana i algeriana. Amb la influència del llaüt àrab elèctric de Yannis Papaioannou (08001, Asíkides) la banda ha anat desenvolupant la seva pròpia personalitat fins a portar les cançons tradicionals al seu terreny i crear temes propis amb un so que viatja per tota la Mediterrània. Sons mediterranis elèctrics que obren una nova finestra d'energia i innovació amb resultats molt sorprenents com el de la cançó popular "Goumari" que es troba en aquest primer disc en un format musical inèdit fins el moment, o l’adaptació del poema de Joan Maragall “Nodreix l’amor”. Després de més d'un any de concerts per tot l'estat i el Magrib, amb un repertori consolidat, han enregistrar el seu primer disc sota el nom Parabòlic entre els estudis Kasba Studio (Barcelona) i l’Estudi Vigatà (Breda), amb la producció artística de Yacine Belahcene i Yannis Papaioannou. Parabòlic és un disc que crea un nou so de la vida urbana i que es podria viure a qualsevol ciutat del Mediterrani. Actualment estan enregistrant els temes del seu segon àlbum que sortirà editat el proper 2012.





Dissabte 17 de març - 11 h - C.A.T. - 20 € i 10 € alumnes del taller de violí del CAT i Amics del C.A.T.

Taller de violí i podorítmia a càrrec de Nicolas Pellerin



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada