dilluns, 19 de març del 2012

Últims concerts del Tradicionàrius!

Dijous 22 de març – 20 h – C.A.T. - gratuït
Festa final dels tallers de música i dansa tradicionals del C.A.T.
Concert-ball a càrrec dels participants als tallers de música i danses del C.A.T.

En el format clàssic de Concert-Ball del Tradicionàrius, alumnes i professors ensenyaran la feina realitzada durant el trimestre. Actuaran com a solistes, però també en grups d’un mateix instrument o en combinacions de diferents instruments, en una mostra de l’activitat pedagògica del centre. És un dia en què es premia l’esforç i servirà a alumnes i acompanyants per comprovar que les hores invertides serveixen per gaudir sempre una mica més de la música i del ball. Per a més informació dels tallers de danses i instruments tradicionals, consulteu la web del C.A.T.

Divendres 23 de març a les 22 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 € (Inclou entrada concert)
Taller de danses, de 19 h – 21 h a càrrec de Pep Lizandra i el Pont d'Arcalís i s'aprendran:
Els llancers de Tuixent, Punta i taló de Povellà, Ball Pla d’Alinyà i La Bolangera de Castellbó

A les 22 h
Josep-Maria Ribelles presenta el seu últim disc Ondines ballen


Música tradicional de Catalunya des de la perspectiva personal d’un arpista: harmonia, color i ritme al servei d’uns arranjaments delicats en què l’arpa és el fil conductor. Josep-Maria Ribelles està considerat com un dels nous renovadors del folk i la música d’arrel a Catalunya- Actualment presenta el seu primer treball en solitari Ondines ballen en què explora les danses, balls i melodies del Principat.


El Pont d’Arcalís presenta Ball a l’hostal

El Pont d’Arcalís presenta al TRADICIONÀRIUS 2012 el nou espectacle Ball a l’hostal. La part més ballable del seu repertori, que es basa en temes populars i tradicionals de les comarques del Pirineu, serà l’aplega que han preparat per aquesta ocasió, com si estiguéssim a qualsevol poble, plaça, era, aplec, hostal d’alta muntanya, des dels temes més coneguts del seu repertori com el valset La desgràcia d’un poble home (El Gitano), el pasdoble La cirereta, el xotis saltat Era morisca de Vilac, ... pericons, jotes, fandangos, farandoles, ... fins als temes del seu recent disc “Foc al tribunal” (DiscMedi 2011) on també podem trobar-hi tarantel•les de muntanya com la Cançó del raier, la masurca súper actual Els pressupostos, ... i saltar i fer un bon ball tot reivindicant l’Estatut o bé xiulant per La visita del ministre, i amb la sel•lecció extraordinària de quatre danses ben característiques d’aquest territori: Els llancers de Tuixent, Ball Pla de Povellà, L’Esquerrana de Castellciutat i La Bolangera de Castellbó. El Pont d’Arcalís per aquesta ocasió han a Cati Plana a l'acordió diatònic i a conduir el ball, com a mestre de danses i de cerimònies, al bon amic Pep Lizandra, que serà l’encarregat d’organitzar el rebombori que es produirà a l’hostal de la platea del C.A.T.


Dissabte 24 de març - 12 h - Mercat de la Llibertat
Folk als Mercats - Violinaris

L’arquet a les cordes transforma i comença l’excitació d’un munt de tonades que es passegen per violins que ploren i riuen en català. Transmetre l’aventura que viuen és el que ens ha portat a donar fruit a Violinaris. Tonades salvatges, alegres, feréstegues i apassionants embolcallen la trobada d’un grup divers que gaudeix d’una mateixa manera de fer. Al 2012 el violí tradicional a Catalunya és una realitat, i Violinaris en participa. Un ball de cordes, un munt de vivències i disset violinaires són a punt per continuar un viatge imparable.

Dissabte 24 de març - 12 h - Mercat de L’Estrella
Folk als Mercats - Calaix desastre

Calaix desastre és una cobla de tres quartans i petita cobla de ministrers nascuda el 2010 al voltant del C.A.T., formada per músics del Baix Penedès, el Barcelonès i el Vallès Oriental, que actualment acompanya grups de cultura popular i realitza concerts de música tradicional.


Dissabte 24 de març a les 21 h – L’Auditori de Barcelona, Sala 3 Tete Montoliu – 15 € Amics del C.A.T. 15 % de descompte
Roger Mas i Cobla Sant Jordi
Concert produït per l’Auditori de Barcelona. Col•laboren BarnaSants i Tradicionàrius

El singular repertori del cantautor solsoní, Roger Mas, es presenta a Barcelona acompanyat per una de les cobles més sòlides i de major projecció del moment: la Cobla Sant Jordi. La incorporació de la sonoritat de la doble canya, així com del metall ajustat, junt amb l’habitual acompanyament instrumental del cantautor, embolcallen els seus temes amb gran encert, possibilitant uns arranjaments que donen com a resultat un diàleg emotiu i atractivament inusual. Un concert imprescindible.

Diumenge 25 març - 12 h - C.A.T. - 5 €, nen de 4 a 12 anys i Amics del C.A.T. 3 €
La rondalla de la tenora i el flabiol
Com es van conèixer, per on van viatjar i tot el que els va esdevenir a aquests dos instruments amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada