divendres, 11 de maig del 2012


ELS BERROS DE LA CORT
Presenten el disc Los nòstres vices e pecats

Divendres 18 de maig • 22 h • C.A.T. • Taquilla 10 € • Atrápalo 8 € • Amics del C.A.T. 5€




Els Berros de la Cort són una formació catalana única en el panorama de la música medieval actual. Presenten el seu tercer disc Los nòstres vices e pecats, un nou treball que obre la porta a un viatge per la Mediterrània medieval durant el qual uns trobadors d'esperit llibertari i transgressor parlen sense embuts sobre el que més els agrada: el menjar i el sexe.

El material literari de les cançons prové de manuscrits medievals catalans com el Llibre de Sent Soví, del s. XIV, el tractat culinari més antic que es conserva escrit en català, i l’Speculum al foder, un manual del fotre medieval que és el primer tractat d’andrologia i higiene sexual europeu que inclou un apartat de posicions pel coit.

Des del punt de vista musical, Els Berros de la Cort han volgut reviure el repertori trobadoresc català i occità, adaptant composicions d’autors dels segles XII al XIV com Berenguer de Palol, Guiraut de Bornelh, Raimon de Miraval, Arnaut de Maroil, Peire Cardenal, Guiraut Riquier o Beatriu, Comtessa de Dia. La recuperació d'aquest patrimoni, sovint oblidat, s'ha fet donant a les peces un tractament proper a la música folk i adaptant-les als nostres dies amb voluntat de divulgació i esperit de festa.

Jordi Batallé: percussions i veu
Jordi Comas “Peligru”: tarota, sac de gemecs, corn, grall i veu
Elda Daunis: tarota, sac de gemecs, corn, viola de roda i veu
Marc Daunis: gralla, sac de gemecs, cornamuse du centre, biniou, corn, viola de roda i veu
Xus Jiménez: percussions i veu
Alba Logan: gralla, tarota, sac de gemecs, corn i veu
Guillem Ballaz: mandola

Contacte
Dani Ortiz
619 431 786
management@elsberrosdelacort.cat
www.elsberrosdelacort.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada