dilluns, 28 de gener del 2013

Divendres de Carnaval al Tradicionàrius


Divendres 8 de febrer el Tradicionàrius vol celebrar amb tots vosaltres el Carnaval amb un Gran Concert - Ball de Carnaval! A partir de les 19 h i fins ben entrada la nit gaudireu d'activitats diverses!

Divendres de carnaval al C.A.T.

Divendres 8 de febrer – 19 h - C.A.T.
Inauguració de l’exposició Carnaval del Liceu. Col·lecció Bartolomé-Garrich

Inauguració i petita xerrada a càrrec de Montserrat Garrich
L’exposició Carnaval del Liceu vol mostrar el context d’un ball de Carnaval al Gran Teatre del Liceu a la dècada dels seixanta del segle XIX: La Rambla, l’edifici del teatre, l’ambient dels balls, les disfresses i màscares, les entrades, els programes, les partitures, els títols de soci... una petita instantània d’aquella època.

De 19.30 h a 21 h
Per entrar al taller cal comprar una màscara que servirà als talleristes també com a entrada al Ball de Carnaval. Preu: Màscara a taquilla 10 €, Màscara anticipada 8 €, i Màscara Amics del C.A.T. 5 €

TALLER DE RIGODONS I LLANCERS a càrrec de Montserrat Garrich

En el taller de rigodons i llancers aprendrem a ballar les dues danses col•lectives que van estar de moda al llarg del segle XIX. Entre valsos, polques, masurques, galops i altres balls de parella, els rigodons i els llancers estan plens de salutacions, passejos, cadenes i molinets. Els que ballarem han estat coreografiats per aquesta ocasió, seguint l’estil dels mestres de dansa barcelonins Francisco Font i Antoni Biosca.

Ball de Carnaval
22 h - C.A.T – Màscara a taquilla 10 €, Màscara anticipada 8 €, i Màscara Amics del C.A.T. 5 €

Entrada per la Màscara
Enguany, al Concert - Ball de Carnaval del Tradicionàrius el públic comprarà una màscara en comptes d’una entrada i amb aquest acte el C.A.T. s’adhereix a la campanya de protesta contra la pujada de l'IVA cultural al 21%.

Es podrà comprar la Màscara anticipada a 8 € a la secretaria del C.A.T. de dilluns a dijous d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h i el mateix dia del concert la Màscara a taquilla a 10 €. I com sempre, els Amics del C.A.T. tindrà una Màscara a preu d'Amic a 5 €

Començarem amb un concert a càrrec del grup Xò fred no val rè que ens presenten l'espectacle Per la humitat de la llengua. Un espectacle que barreja música i textos de tota mena.

Xò fred no val rè – flabiol i tamborí, sac de gemecs, tarota i trombó – no és només una formació de ministrils reduïda. La intenció del grup és investigar en la sonoritat d’aquesta agrupació d’instruments sense manies ni supòsits previs i, per tant, sense lligams en l’heterodòxia harmònica i formal. A l’espectacle Per la humitat de la llengua, un seguit de peces, la majoria tradicionals, arranjades de manera molt particular, es van presentant amb un farcit de textos de tota mena (dites populars, discursos acadèmics, poemes, endevinalles) per tal d’oferir una proposta sorprenent i al mateix temps molt propera al sentiment del nostre país. Per la humitat de la llengua és molt més que un concert de música tradicional, tant pel que fa a la posada en escena com per la manera com són tractades les músiques que s’hi interpreten.

 Ball de Carnaval amb
Marsupialis que presenten l’espectacle Carnaval Marsupial – Marsupialis al Liceu

Carnaval marsupial és una nova mirada als ballables del Carnaval del Liceu a mitjan s.XIX. En una època on el ball de societat era l'oferta d'oci per excel·lència, el Carnaval era un gran aparador per a un repertori a l'última moda creat per a l'ocasió. Galops i carruatges, redowes i revendes, rigodons i barrets de copa, valsos i màscares, polques i tocadors de senyores, schottisch i bigotis, americanes i aranyes de cristall, llancers i tasses de caldo..., aquest bullici era l'escenari ideal per a expressar la picaresca, les contradiccions i dualitats i el desgovern propis d'aquesta festivitat.

I com diria un marsupial, qualsevol dia és Carnaval.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada