dimecres, 6 de febrer del 2013

Folkestoltes i Rubrifolkum

Folkestoltes - Tradicionàrius a la Mirona de Salt
El carnaval folk de Catalunya

El Festival Tradicionarius programa per tercer any consecutiu a Salt un aparador amb les millors propostes de de ball folk europeu, que aquest any dóna especial relleu a la cornamusa. 

Una exitosa col·laboració a tres bandes 
Fruit de una col·laboració a tres bandes, l’entitat Qrambla, la sala La Mirona de Salt i el C.A.T. (Centre Artesà Tradicionarius) de Gràcia organitzen per tercer any consecutiu un carnaval Folk pel proper dissabte 9 de febrer a la Sala la Mirona de Salt.

Una producció a tres bandes a ritme de folk on els amants d’aquest estil de música podran escoltar i ballar alguns dels grups més innovadors a l’escena folk catalana i europea.

Els grups que formen part del cartell són Cul de sac (Catalunya), Naragonia (Bèlgica), i Bóreal (França), que utilitzen les cornamuses com a instrument per fer ballar.

6 hores de música i ball folk a ritme de cornamuses i diatònics

Cul de Sac (Catalunya)
   
Cul de Sac és un trio acústic de música tradicional que proposa una vetllada a l'estil dels bal folk occitans o dels "fest noz" bretons. El seu repertori recorre des de les bourreies i rondeus fins a les danses bretones, passant pels clàssics balls vuitcentistes de parella com ara la masurca, la polca, el xotis o el vals. Els temes són tant composicions pròpies pel ball, com repertoris tradicionals catalans i del nostre veí del nord. La fórmula de trio permet una gran llibertat a nivell d'arranjaments, així com una bona simbiosi entre els músics.

http://www.cornamusica.com/culdesac

Naragonia (Bèlgica)

El duet belga Naragonia ofereix una música molt personal amb una energia molt subtil i constant. No només pels balladors, també qui no balla gaudeix de l'univers creat per aquests dos músics. El seu repertori està format principalment de composicions pròpies. Naragonia es va formar el 2003 al festival Andanças a Portugal i ràpidament es va tornar molt popular arreu de tots els festivals folk d’Europa: Bèlgica, Països Baixos, França, Irlanda, Bretanya, Alemanya, Itàlia i Portugal són alguns dels països on ha tocat, sent el Folkestoltes el primer cop que actuen a Catalunya.

"... És pura qualitat, música de ball, tocada amb introspecció. Això fa d’ella un veritable plaer tant per escoltar a casa com per ballar als concerts. Amb una fabulosa interacció entre els músics, amb duos d’acordions, violins, o la força de la cornamusa. Naragonia és un dels secrets més ben guardats de Bèlgica, és hora de conquerir el món! " - Eelco Schilder (de www.folkworld.de)



Boréale (França)

Tres músics am les orelles ben obertes...
Multi-instrumentistes nats preocupats per provocar els somriures, les llàgrimes, la suor i molta festa… Igual que el Pol Nord, que uneix el punt meridià dels cinc continents, Bóreale fusiona amb la seva música l’eix comú a totes les músiques de ball del mon i de les músiques d’arrel, de nord a sud, els valsos de 5 i 11 temps, el kost ar c'hoad o el Rond Sant Vicent, els xotis, els cercles cirquecians i o les masurques s’hibriden amb el blues, el tango, el forró o el flamenc en una amalgama que enriqueix la música folk i regenera les dances. Serà el primer cop que toquen a Catalunya.



Rubrifolkum - El Tradicionàrius al Baix Llobregat
Concert – ball a càrrec de Les Violiles i Anxo Lorenzo

22 h – Teatre Cal Ninyo, Sant Boi de Llobregat – 5 €
 
Les Violiles
Les Violiles neixen a la trobada de violinistes d’Argelaguer el 2010. Des d’aquell moment, aquest jove grup no han parat de voltar per Catalunya i de transmetre l’alegria i les ganes de ballar que desprenen. Elles són l’Aina Moliner i la Joana Gumí, dues noies de catorze anys, divertides, joves, amb idees innovadores i encantades amb el violí i amb el color lila. El seu violí és fresc com la brisa irlandesa, poderós com un ball de gegants català i ballaruc com les tonades country americanes.

DRD

DRD es va crear per una sèrie de concerts anomenats Folk de Cambra l’any 2003. DRD realitza una barreja de la música de ball i cançons tradicionals en una barreja d'instruments tradicionals asturians com la flauta i el violí, i també la guitarra i bouzouki.

Tallers del Rubrifolkum
Dissabte, 9 de febrer a les 11 h.
Tallers a càrrec dels integrants de DRD (Astúries):
Preu: 20 €. Inscripcions a info@quihiha.cat

Taller de guitarra i bouzouki amb Rubén Bada
Taller de Violí amb Dolfu R. Fernandez
Taller de flauta travessera amb Borja Baragaño

Per a més informació www.quihiha.cat/rubrifolkum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada