dimecres, 16 de febrer del 2011

Divendres 18 i diumenge 20 de febrer

Divendres 18 de febrer
CONCERT BALL

Hora: 22 h
Preu: 12 € Amics del C.A.T. 6 €
Entrades anticipades al web Atràpalo.com

Txala
Presenta el seu últim disc El Brot

La peculiaritat de Txala és que el centre de la seva actuació és l'instrument basc anomenat txalaparta. La formació representa l'obertura de mires, inquietud i atreviment dels seus membres, que, transgredint tabús i prejudicis, fusionen d'una manera natural i desenfadada la cultura tradicional catalana i la basca. També es donen la mà la música tradicional i la moderna, i creen així dos espectacles on la multiculturalitat és la protagonista i la paraula fusió es dimensiona fins a tota la seva significació. Aquest cop, Txala presenten el seu segon disc, El brot, amb deu temes de creació pròpia i on experimenten en el camp de les percussions. El grup es mostra lliure per anar i venir entre sonoritats tradicionals i modernes, presentant un espectacle visual i sonor ple de matisos, amb temes frenètics com “El camí d’Hannibal” o “D’un roig encès” i delicadeses com “Nana Lluna” o “Aurea”, que ens porten per camins inusuals en un espectacle musical i visual a la vegada. El brot demostra la maduresa d’una formació absolutament consolidada, que amb el component de les txalapartes és diferent de qualsevol altra proposta del panorama actual.



Set de Folk


Set de Folk és una formació musical olotina dedicada a amenitzar ballades i recuperar i conservar tonades d’arrel tradicional. Els vuit músics i la dansaire que formen el grup són nascuts a la comarca de la Garrotxa, on no hi falten les músiques i les danses tradicionals. Sense cap pretensió inicial, aquests garrotxins es van trobar per compartir i aprendre melodies. Va ser en les seves primeres actuacions, gairebé sorgides sense voler, que el grup va començar a fer el seu camí en el món del ball tradicional. Entendre els balladors i divulgar danses tradicionals de seguida va esdevenir una tasca còmoda per a Set de Folk. Actualment, amb el seu particular format, un repertori de ball consolidat, un estil propi i un lligam de germanor entre els components, Set de Folk omple de moviment les places i les sales que visita, combinant danses de parella i danses de grup. Donar a conèixer músiques i danses d’arrel al conjunt de la societat és una de les seves prioritats, i una de les tasques més rellevants que ha dut a terme els últims cinc anys a la comarca de la Garrotxa, tocant en tota mena de festes, petites i grans, públiques i privades.



Diumenge 20 de febrer

Matinals infantils folk
Hora: 12 h
Preu: 5 €, nens de 4 a 12 anys 3 €, menors de 3 anys gratuït

Països fabulosos
En Fèlix de Blas, un inventor de Santa Eulàlia de Ronçana, ens parlarà de Doremifasoland, un país musical que coneix molt bé i d’on ha portat instruments molt curiosos. Amb La Bicicleta sabrem de Paperiland un altre país que no surt als mapes. De la Terra de la Música, el guitarrista Amadeu Casas ens porta el dobro un instrument que té una història fantàstica i diuen que és fill de trompeta i guitarra.



Més informació a www.tradicionarius.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada